Select Page
Bolest i zakazale institucije

Bolest i zakazale institucije

Do svoje sam 15. godine živjela bezbrižno i sretno, uživala u djetinjstvu i mladosti kako bi svatko trebao. No onda, kada mi je otac umro, za mene i brata počinje pakao. Moja se majka počela zatvarati u mračnu sobu iz koje ne bi izašla cijeli dan, a nije trebalo ni par mjeseci da brat i ja shvatimo kako je tugovanje za ocem preraslo u duševnu bolest. Ubrzo je izgubila i posao a ono sve su institucije koje su nam trebale pomoći zakazale. Dok sam se ja borila da joj oduzmu radnu sposobnost, jer brat je bio još mlađi od mene, nitko nije odgovarao na moje molbe i objašnjenja, a nju su samo odvodili i vraćali iz ustanova. Sve dok iz zadnje nije pobjegla kada joj se izgubio svaki trag. Danas pet godina starija Lara iz Splita živi manje više normalan život mlade djevojke, pohađa fakultet Prava u Splitu a majka joj je zbrinuta u humanoj ustanovi u kojoj se osoblje brine za nju bolje nego je ona ikada mogla sama doma.

Zahvaljujući ovakvim pozitivnim pismima i zadovoljnim ljudima koji su promijenili život iz korijena, naš se Tarot centar „Svijetla budućnost“ polako širio, a danas okuplja najbolje stručnjake iz područja ezoterije koji su vam dostupni svakog dana od 0 do 24 sata – istaknuli su iz Centra u koji redovito stižu pozitivne reakcije ljudima kojima smo uspjeli pomoći.

«Teško je i opisati kakav nam je život bio tih godina, nismo znali što će mama sljedeće napraviti i hoćemo li se jedno jutro probuditi u zapaljenoj kući» prisjeća se Lara tih paklenih godina u kojima nije bila rijetkost da majka u nekoj od svojih epizoda pobaca sve iz kuće, pali stvari u dvorištu i slično. No kad je te zime pobjegla iz «dobro čuvane» ustanove za Psihičke poremećaje u Splitu, Lara je bila sigurna da ju više neće vidjeti. «Više se ni ne sjećam tko me uputio upravo ženi iz Centra specijaliziranoj za Tarot i gatanje. Sjećam se samo da sam bila premlada da bi imala ikakvo mišljenje o tome, da sam shvaćala samo da mi nitko drugi ne zna, ne želi ili ne može pomoći a bez obzira na njezino stanje, željela sam znati da mi je majka na sigurnome. Nikada neću zaboraviti trenutak kad me gospođa preko telefona stala ispitivati o detaljima poput što je majka nosila kad je nestala da bi mi onda sama počela nadopunjavati rečenice. Majku smo našle brzo a danas je ona zbrinuta i na sigurnome, a ja sam mirna.»