Select Page
Ljubav ili novac

Ljubav ili novac

Premda sam znala da je u braku od kad sam ga prvi put vidjela, nadala sam se da isti nije sretan te iako mislila da je to nemoguće, zaljubila sam se na prvi pogled i ne samo to, napravila sam još nešto što sam do tada smatrala nemogućim – ušla sam u vezu s oženjenim muškarcem. I kako to nalažu nekakva «nepisana pravila», u početku nisam puno pitala o njegovoj ženi, a kamoli tražila da ju ostavi. Ali budući da nisu imali djecu zajedno, nadala sam se da će to s njegove strane doći spontano. Ipak, vrijeme je prolazilo, naša ljubav postajala sve jača, a on brak nije ni spominjao. Kao da ona nije ni postojala.

Tek sam na prvoj godišnjici naše veze, kada mi je počeo govoriti koliko me voli, spontano upitala «Više nego nju?» Na moje iznenađenje on je odgovorio također pitanjem, koje mi je dalo do znanja koliko malo na nju stvarno misli. «Više nego koga?» odgovorio je, a tek kad sam se nasmijala i rekla «Pa svoju ženu, naravno!» gotovo se posramio što je se nije ni sjetio i rekao nešto u stilu kako se to ne može ni uspoređivati. – ispričala je 27. godišnja Petra iz Rijeke.

O njemu sam, van privatnih tema i nježnosti koje smo izmjenjivali zapravo znala jako malo. Osim da je u braku bez djece i da je poduzetnik koji «pristojno zarađuje» znala sam da isto tako mnogo i radi, te da često poslovno putuje a da ga ona prati na svaku poslovnu večeru, primanje, domjenak. Odlučila sam tako iz drugih izvora saznati što ga tako veže uz nju kad je on već bio toliko zatvoren. Ne očekujući mnogo, više iz fore, prijateljica i ja smo nazvale tarot Centar Svijetla budućnost čiji smo broj našle i ja sam počela postavljati pitanja o svom dragom i to u početku pitanja na koja sam znala odgovore. Gospođa s druge strane me nakon par takvih upita ozbiljno ali prije svega ljubazno zamolila da ju «ne pitam ono što znam i sama». Tada sam shvatila da itekako zna o čemu priča i više ju nisam shvaćala neozbiljno.

Moji su daljnji razgovori s njom bili isključivo privatni a nakon par puta mi je rekla i što ga tako čvrsto veže uz suprugu – novac naravno. To mi je otvorilo mogućnost da ga iskreno pitam bi li ikad bio tako uspješan da nije s njom i bi li bio spreman živjeti sa mnom, možda skromnije ali sretnije. Praktički sam ga zaprosila! U braku smo sada nešto više od dvije godine, nemamo financijskih a ni drugih problema a moja mi «savjetnica» tu i tamo prišapne kako da ga i zadržim 100 posto zainteresiranim. I zaista ne vidi dalje od mene kao ni ja od njega!