Ljubav osuđena na propast

Ljubav osuđena na propast

Upoznali smo se prilično mladi i bili jako zaljubljeni od prvog dana. Meni je bilo tek 17, njemu 19 godina a već smo imali velike planove. Brzo smo uselili u iznajmljeni stan u kojem smo proveli nekoliko sretnih godina. Uvijek sam znala da će, ako nam išta stane na put , to biti greška jednog od nas dvoje i da nam nitko i ništa iz vana ne može nauditi.

Tako je i bilo. – prisjeća se 25. godišnja Katja iz Ogulina. Nakon tri godine zajedničkog života stvari među nama su malo zahladile, a meni je trebalo dosta dugo, otprilike godina dana da uopće i posumnjam kako se on paralelno viđa s nekom drugom. Ne bih ni tada bila sigurna jer sam mu beskrajno vjerovala, trebao bi je očiti dokaz – a ima li očitijeg dokaza od tog da partnera zatekneš s drugom ženom vašem krevetu??! Postavlja si retoričko pitanje i nastavlja. Bilo je to kao scena iz lošeg filma, došla sam ranije s posla i čula nekog u sobi. Naivno sam pomislila kako je i on iz nekog razloga došao ranije, otvorila vrata i… Nepotrebno je opisivati koliko sam se zaprepastila i šokirala, ali i razočarala u čovjeka s kojim sam mislila proživjeti cijeli život. On je odmah skočio, navukao hlače i počeo se ispričavati, jurio za mnom po stanu s glupim izlikama, dok je ona samo u tišini izašla. Naravno da mi se u tom trenu sav svijet srušio – mislila sam da se to uvijek događa drugima…

Kako je samo ponavljao bezlične isprike, ja sam izašla iz stana. Otišla sam kod prijateljice koja mi je samo rekla «Neću ti pametovati, velika si cura. No nemoj ga ostaviti odmah zbog trenutnog bijesa i nemoći, prespavaj i promisli, možda bi ti bilo žao.» I, premda sam sumnjala da će vrijeme promijeniti moj stav, odlučila sam se savjetovati s tarot majstoricom iz Centra Svijetla budućnost koja mi je jednom već bila pomogla. Tražila sam baš nju, trebala mi je valjda prvenstveno da me utješi kao osoba a onda i da mi kaže što da radim. I, iako sam se potajno nadala da će mi savjetovati drugačije, rekla mi je neka mu se više ne vraćam jer mu ovo nije bio prvi, a ne bi bio ni zadnji put.

A kako nisam imala razloga sumnjati u nju to sam i napravila i već sutradan otišla po stvari. U naredna sam dva mjeseca saznala za još tri cure s kojima me varao gotovo cijelo vrijeme. I premda sam stvarno vjerovala u nas, drago mi je što mi je rasvijetlila situaciju i time zapravo olakšala prekid. Sada sam još presebična da uđem u trajnu vezu, želim se malo zabavljati. A i puno sam opreznija nego prije. Osim toga, moja savjetnica i ja ćemo znati kad dođe vrijeme za onog pravog!