Treća mi je ljubav doplovila

Treća mi je ljubav doplovila

Imam skoro 55 godina i dva razvoda iza sebe – počeo je svoju priču Karlo s Hvara dodavši kako je bio siguran da za njega ne postoji sreća u ljubavi po treći put. Život sam manje više proveo na otoku a tu sam upoznao i obje supruge – i u jednu i drugu sam se zaljubio brzo i iskreno. Ipak, sreća me nije htjela i prva me prevarila nakon samo dvije godine braka. Ostavio sam je iako sam joj želio oprostiti – ego i ljubomora su bili jači. Možda bi netko i oprostio, mnogi su mi tako i savjetovali.. No ja sam i predobro poznavao sebe i znao sam da bi se to, iako bih oprostio, sa svakom svađom vraćalo i da je brak jednostavno previše «zatrovan». Godinu kasnije sam upoznao drugu suprugu.

Površno sam ju poznavao od prije i uvijek mi je bila simpatična ali nekako nedostižna, lijepa intelektualka puna velikih ambicija. Iako smo se voljeli, relativno brzo se pokazalo da mi je prvobitni instinkt bio dobar, njezine su ambicije prelazile granice otoka a ja je nisam mogao pratiti. Zapravo, recimo da mi ljubav nije bila dovoljna, to je bio njezin, a ne moj put. Na kraju je i otišla a ja sam ostao na otoku. I počeo se miriti s tim da od među tolikim stanovništvom neću baš lako naći i treću suprugu – kroz smijeh priča Karlo. Ipak, nikako nisam mogao naviknuti na samoću, nedostajala mi je ženska ruka, ženska toplina… I iako sam uvijek mislio da tarot zovu samo starije bakice, odlučio sam pokušati. I iznenadio se! Javila mi se mlada i vedra stručnjakinja nekoliko sfera ezoterije i već me svojim glasom razvedrila.

Savjetovala mi je da ne odustajem i da će moja «treća sreća» doći k meni. Prvo ljeto sam poput luđaka čekao kraj svakog trajekta koji bi došao a onda sam, nakon par bezličnih afera uvidio da sam ju predoslovno shvatio. Prošle je zime, u vrijeme kada nitko ne dolazi na otoke, došla liječnica iz Slavonije jer je na Hvaru nedostajalo doktora. Znao sam da je to to. Danas razmišljamo o djetetu iako ne znam dal još mogu imati dijete u ovim godinama – ipak, zahvaljujući ženi iz tarot Centra Svijetla budućnost znam da sam još u stanju voljeti!